Leerlingen Elzendaalcollege geïnspireerd door stadhuis Gennep

De tekenleerlingen van 4-Mavo op het Elzendaalcollege in Gennep zijn klaar met hun examenwerkstuk. Het prachtige resultaat: 13 verschillende interpretaties van het oude stadhuis in Gennep. Binnenkort worden de kunstwerken voor iedereen tentoongesteld; hier alvast een voorproefje.

TEKENPROJECT ELZENDAALCOLLEGE NADERT VOLTOOIING

LEERLINGEN ELZENDAAL BEGONNEN MET PROJECT 400 JAAR STADHUIS

Onder leiding van docente Els Luijben zijn leerlingen van de 4-Mavo examenklas ‘Tekenen’ van het Elzendaal College Gennep, begonnen aan hun eindexamenproject tekenen. Als thema is gekozen het 400 jaar oude Gennepse stadhuis, waarvan de herdenking gedurende het hele jaar 2017 wordt gevierd. Op dinsdagmorgen 20 september vond de eerste kennismaking plaats met het stadhuis. De leerlingen werden ontvangen door vertegenwoordigers van de evenementenorganisatie SumMmertime en het Platform Cultuurhistorie, de organisatoren van het jubileumjaar.

De leerlingen bekeken de buitenkant nauwkeurig, maakten een analyse; er werden schetsen en foto’s gemaakt. En er werd uitvoerig overlegd over de vraag hoe het stadhuis uiteindelijk het beste zou kunnen worden weergegeven. De leerlingen gaan de komende tijd aan de slag met de verwerking. Daartoe zullen ze nog regelmatig bij het stadhuis aan het werk zijn. Historische bronnen worden bestudeerd; en de leerlingen gaan zich verdiepen  in de tijd van 400 jaar geleden, o.a. door een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Het eindresultaat zal bestaan uit diverse tekeningen, in allerlei technieken, en schilderijen die een onderdeel vormen van hun eindexamen.

In de loop van 2017 zullen de werken zichtbaar worden voor de inwoners van Gennep.