Jubileumjaar 400 jaar Genneps stadhuis in stijl geopend

uitzicht-op-het-oude-stadhuis2

GENNEP, 21 januari 2017

Afgelopen maanden is er links en rechts flink op de trom geroffeld om ruchtbaarheid te geven aan het 400 jarig bestaan van het Genneps stadhuis. Zaterdag 21 januari was het zover dat dit jubileumjaar in stijl is geopend. In bijzijn van zo’n 110 in historische kledij gestoken genodigden onder wie bestuurders uit de omliggende gemeenten en uit de Duitse gemeenten Kleef en Goch brachten de drie gilden van de gemeente Gennep voor het historische stadhuis de vendelgroet en vier saluutschoten. In de raadzaal hield burgemeester Peter de Koning vervolgens een kort welkomstwoordje en las een gedicht van de Gennepse stadsdichter voor. Aansluitend feliciteerde gouverneur Theo Bovens de gemeente Gennep met dit belangrijke gebouw dat de trots en de identiteit van de Gennepse gemeenschap uitdraagt. Na een korte en tot de verbeelding sprekende uitleg over de vele functies van het stadhuis in de afgelopen 400 jaar werd het officiële programma afgerond met een rondleiding in en om het 400 jaar oude stadhuis en een wagenspel op de Markt. Dit laatste onderdeel stond na de beëindiging van het officiële programma aangevuld met een poppenspel en muziek van blokfluit Quintet open voor het publiek.

De opening van dit jubileumjaar betekent het startsein voor vele activiteiten die dit jaar rond het 400-jarige stadhuis worden gehouden. Het programma behelst onder meer lezingen, concerten, natuur- en stadswandelingen, Summmertime-activiteiten, een kunst en theatermarkt en nog veel meer.

Voor het videoverslag van nimaRTV, klik HIER.

Hieronder een fotoverslag van de eerste dag in 2017 waarin Gennep zich waande in het begin van de 17e eeuw, toen het oude stadhuis voor het eerst in gebruik werd genomen. (foto’s: Frans Thonen)