CONCERT

zaterdag 7 oktober 2017 om 20:00 uur – RK Kerk te Milsbeek

“LA QUATRI” o.l.v. Theo Bindels

m.m.v. Houtensemble ‘Faklaf’, Koperkwartet ‘Four x One’, St. Lambertusgilde, Geert Jacobs (keramisch orgel) en Ton de Gier

“Lang geleden…  een muzikale tijdreis langs 400 jaar geschiedenis Gennep”

 

Zanggroep La Quatri, houtensemble Faklaf en koperkwartet Four x One slaan de handen ineen voor een kleurrijk concert in het kader van 400 jaar Stadhuis Gennep. De muzikale leiding van dit concert is in handen van de Gennepse dirigent Theo Bindels.

Het concert is opgezet als een muzikale tijdreis en op deze manier wordt 400 jaar Stadhuis Gennep en 500 jaar Reformatie Gemeente Gennep muzikaal tot leven gebracht. Onder begeleiding van het Sint Lambertusgilde uit Milsbeek maakt het publiek kennis met de Gennepse stadsomroeper, vertolkt door Ton de Gier van de jubilerende Gennepse toneelvereniging Matigheid en Genoegen. De gemeente Gennep staat bekend als keramiekstad, daarom vinden we het bijzonder dat Geert Jacobs met zijn keramisch orgel medewerking verleent aan deze muzikale tijdreis.

Het concert vindt plaats op zaterdag 7 oktober om 20.00 uur in de kerk van Milsbeek en de toegang is gratis. Na afloop is er bij de uitgang van de kerk een collecteschaal voor een vrijwillige gave.

In 1994 als kwartet begonnen, bestaat La Quatri anno 2017 uit acht dames onder leiding van Bertruke Wein. In feite is La Quatri daarmee La Quatri2 geworden. De roots van La Quatri liggen in Milsbeek. Naast de organisatie van het jaarlijkse sfeervolle kerstconcert in Milsbeek, treedt La Quatri geregeld op bij concerten. Ook luistert zij de jaarlijkse dodenherdenking op.

Faklaf is een houtensemble van professionele muzikanten én jong talent die hun sporen in de muziek ruimschoots hebben verdiend. In Faklaf gaan fluit, klarinet, hoorn en fagot een muzikale relatie met elkaar aan dat resulteert in een breed scala aan kleur en omvang. Feestelijke koperklanken komen van het ensemble Four x One bestaande uit twee trompetten, een hoorn en een bariton.

Tijdens het concert zult u kennismaken met de veelzijdigheid van bovengenoemde gezelschappen dankzij de speciaal voor deze gezelschappen gemaakte arrangementen van dirigent Theo Bindels. Theo studeerde aan het Arnhems Conservatorium en behaalde de diploma’s orkestspel trombone, alttrombone en directie. Hij verdiende zijn sporen als professioneel musicus in het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en als remplaçant in diverse symfonieorkesten in Nederland en Duitsland. Met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht reisde hij de hele wereld door en trad hij op met (inter)nationale artiesten. Op dit moment dirigeert hij de orkesten in Beesd, Heumen en Vianen, schrijft hij arrangementen en volgt hij masterclasses dirigeren bij o.a. Jan Cober en Philip Sparke, ontwikkelt hij avondvullende theaterproducties voor diverse instanties. Gedrevenheid in zijn passie voor muziek kenmerkt Theo. Op inspirerende wijze weet hij muzikanten te motiveren om hun muzikale grenzen op te zoeken en te verleggen.